Ook Jumbo Supermarkten gaat boodschappen elektrisch bezorgen

(foto: Jumbo Supermarkten)

Na online supermarkt-start-up Picnic heeft ook Jumbo Supermarkten – dat samen met Albert Heijn Nederlandse grootste supermarktketen is – besloten zijn boodschappen elektrisch te gaan bezorgen.

De eerste elektrische bezorgauto, een Streetscooter waar ook DHL al mee werkt, rijdt per direct rond in Groningen. Volgende week zal ook Utrecht volgen. De Street Scooters zijn volgens Jumbo speciaal ontwikkeld voor huis-aan-huisbelevering. De voertuigen zijn namelijk aangepast aan de wensen van het supermarktbedrijf.

De bezorgauto's worden ingezet door Jumbo Euroborg in Groningen en het solo Pick Up Point in Utrecht. Jumbo gaat de bezorgvloot op termijn verduurzamen en nog dit jaar meerdere elektrische Streetscooters in gebruik nemen. De komende tijd zal het supermarktbedrijf de ervaringen met de nieuwe voertuigen evalueren en bekijken in welke steden nog meer duurzaam bezorgd kan worden.

Roy van Keulen, directeur Online: ‘Als familiebedrijf zit duurzaam ondernemen in onze genen en voelen we ons verantwoordelijk voor de huidige en toekomstige generaties. Bij alles wat we doen, willen we het makkelijker en beter maken voor klanten. En vragen we ons af of het minder belastend kan voor het milieu. Daarnaast zien we dat de ontwikkelingen in het binnenstedelijk verkeer vragen om meer duurzame oplossingen. Daarom starten we nu met deze volledig elektrische bezorgauto's.’

Jumbo telt momenteel zo'n 580 winkels, waaronder drie Foodmarkten. Ook zijn er bijna 350 Pick Up Points waar klanten hun online bestellingen kunnen ophalen en bezorgt de supermarktketen boodschappen aan huis. 


Naar overzicht