Nieuwe waterstofstations in zuidwest-Duitsland bij tankstation Shell

(foto: Shell)

Het Duitse netwerk van waterstofstations wordt in hoog tempo uitgebreid. Na de ingebruikname van waterstofstations in Wiesbaden en Frankfurt hebben Daimler, Shell en Linde het initiatief genomen voor nog 2 nieuwe.

De stations komen in Sindelfingen en Pforzheim. Dat brengt het aantal tankopties voor emissievrije brandstofcelauto’s in Baden-Württemberg op 9, waarmee de deelstaat een voortrekkersrol speelt in het Duitse waterstofnetwerk. De ingebruikname van de 2 nieuwe stations vormt opnieuw een belangrijke stap in de totstandkoming van een landelijk waterstofnetwerk.

De nieuwe tankstations zijn te vinden langs de Autobahnen A8 (Pforzheim) en de A81 (Sindelfingen) op belangrijke knooppunten langs de verkeersroutes in het zuidwesten van Duitsland. Het waterstofstation in Sindelfingen bevindt zich naast de Mercedes-Benz fabriek, waarin de R&D-afdeling is gehuisvest. Hier wordt ook gewerkt aan de ontwikkeling van de volgende generatie brandstofcelauto’s van Mercedes-Benz op basis van de GLC.

Daimler was verantwoordelijk voor de bouw van de 2 waterstofstations, terwijl de innovatieve waterstof-vultechnologie is ontwikkeld door specialist Linde. Beide waterstof-tankinstallaties zijn geplaatst bij tankstations van Shell. De 3 ondernemingen zijn partners in de joint venture H2 Mobility, die is opgericht om een waterstofinfrastructuur in Duitsland te ontwikkelen.

In Duitsland zijn op dit moment 32 waterstofstations in gebruik, gesponsord door de Duitse overheid via het Nationale Innovationsprogramm Wasserstoff- und Brennstoffzellentechnologie (NIP). 


Naar overzicht