Heathrow, Vattenfall, IKEA, HP en Unilever gaan samen elektrische auto’s kopen

(foto: IKEA)

Vattenfall, IKEA en 8 andere grote internationale bedrijven bundelen hun krachten in een initiatief om de transitie naar elektrische voertuigen te stimuleren.

Het initiatief EV100, onder auspiciën van The Climate Group, beoogt elektrische voertuigen ‘het nieuwe normaal’ te maken. De eerste 10 bedrijven die meedoen met het initiatief EV100 van The Climate Group zijn, behalve Vattenfall en IKEA, Unilever, computerfabrikant HP, het Californische energiebedrijf PG&E, Deutsche Post DHL, Leaseplan, de Duitse detail- en groothandelsgroep Metro AG, Chinese zoekmachine Baidu en luchthaven Heathrow.

De organisaties die in het initiatief EV100 samenwerken, vervangen hun voertuigen die op fossiele brandstof rijden door elektrische voertuigen, installeren een infrastructuur van laadpunten en zetten hun gemeenschappelijke stem in om medewerkers, klanten en onderaannemers te beïnvloeden.

De bedrijven die meedoen in EV100 zetten zich ervoor in de ontwikkeling van elektrische auto’s te bevorderen vóór 2030. Ten eerste met betrekking tot hun eigen autopark; ten tweede door eisen in servicecontracten op te nemen; ten derde door het hun medewerkers mogelijk te maken in elektrische voertuigen te rijden en te zorgen voor laadpunten, en in de vierde plaats door datzelfde ook voor klanten te faciliteren.


Naar overzicht