Netbeheerder Stedin maakt wagenpark volledig elektrisch

(foto: Stedin)

Stedin gaat zijn wagenpark de komende jaren volledig verduurzamen met elektrische auto’s. Daardoor stoten in 2020 het woon-werkverkeer, zakelijke reizen en de leaseauto’s geen broeikasgassen en stoffen meer uit.

Medewerkers van Stedin reizen in 2020 voornamelijk met openbaar vervoer of elektrische (deel)auto’s of bussen.

Met circa 2.100 bedrijfswagens heeft Stedin, op de hulpdiensten na, het grootste wagenpark van de Randstad. Daarnaast reizen vele medewerkers iedere dag van en naar kantoor en hebben afspraken buiten de deur. Chief operating officer Judith Koole: ‘Onze collega’s zitten veel op de weg, voornamelijk in stedelijk gebied. Daarom wil Stedin met de keuze voor schoon vervoer bijdragen aan schonere lucht in steden.’

Stedin zet ook in op het vergroten van het gebruik van het openbaar vervoer en de inzet van deelauto’s. Om dit te stimuleren hebben Stedin-medewerkers die met openbaar vervoer reizen geen vaste trajectkaart meer, maar kunnen ze vrij reizen met de trein en ander openbaar vervoer, ook privé. Daarnaast wordt de pool aan elektrische Renault ZOE’s breder ingezet, in samenwerking met Greenwheels. Bij de renovatie van de kantoorpanden in Delft en Utrecht komen smart charging laadpalen die elektriciteit kunnen terugleveren aan het energienet. 


Naar overzicht