Solar Team Eindhoven opnieuw wereldkampioen in Cruiser Class van World Solar Challenge

Het studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is voor de derde keer de winnaar van de Cruiser Class geworden van de World Solar Challenge in Australië.

Het Nuon Solar Team werd deze week al wereldkampioen in de reguliere klasse van de World Solar Challenge. Na de finish afgelopen vrijdag leek het Eindhovense team op haar beurt al  zeker van de eerste plaats in de Cruiser Class: de categorie voor praktische zonneauto’s. Op zaterdag volgt het laatste onderdeel uit de wedstrijd: een jurering. Op zaterdag werd de zonneauto ‘Stella Vie’ gekeurd door een jury, als laatste onderdeel van de Cruiser Class tijdens de Challenge. Ook hier gooide het team hoge ogen, door onder andere moeiteloos een fiets in te laden in de kofferbakruimte. Het team behaalde hier 20 van de 20 punten.

Solar Team Eindhoven benadrukt met deze titel haar visie: de auto van de toekomst is er een op zonne-energie. ‘Het team is ontzettend trots en blij’, aldus teammanager Wout Gubbels. ‘Hoewel de winst overduidelijk bij Eindhoven terecht zou komen, was het zaak om als team de finish in Adelaide te bereiken. Het is extra mooi om alleen al op basis van de punten voor de meest superefficiënte auto te winnen.’


Naar overzicht