Energiebedrijf NLE wil markt van elektrische auto’s openbreken

(foto: NLE)

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) wil via leasen de markt voor elektrische auto’s openbreken. NLE werkt voor het leaseconcept samen met Justlease, onderdeel van Terberg Leasing.

Justlease is de grootste aanbieder van private lease in Nederland. De Smart ForFour Electric Drive is het eerste leaseproduct van NLE, maar de energieleverancier wil in de toekomst meer auto’s aanbieden. Naast vierwielers biedt het bedrijf binnenkort ook elektrische fietsen aan.

De leaseprijs van de basisversie van de Smart ForFour Electric Drive wordt 249 euro per maand. Voor dat bedrag krijgen klanten 60 maanden de beschikking over de 4-persoons Smart, inclusief wegenbelasting, 10.000 vrije kilometers per jaar, onderhoud, vervangend vervoer en een allriskverzekering. Via een gepersonaliseerde app krijgen klanten inzicht in ritten en gemaakte kilometers. Volgens NLE is de goedkoopste private leaseconstructie voor een vergelijkbare Smart ForFour bij de grote leasemaatschappijen is al snel tot 25 procent duurder.


Naar overzicht