Elektrische aandrijving voor alle bestelbussen van Mercedes-Benz

(foto: Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz Vans gaat van al zijn modellen bestelbussen een variant met elektrische aandrijving aanbieden. Het eerste model wordt de eVito.

De eerste exemplaren worden in de tweede helft van 2018 in Duitsland afgeleverd. Andere modelreeksen volgen vanaf 2019.

De bestelwagenfabrikant introduceerde zijn holistische electricvehicle-strategie tijdens de eDrive@VANs-workshop in Berlijn. Daarbij lag de focus niet alleen op de elektrische bestelwagen, maar ook op een technologisch ecosysteem dat is toegespitst op de behoeften van  zakelijke gebruikers. Een holistische strategie op basis van 5 pijlers zorgt voor een innovatieve totaaloplossing die de gehele waardeketen omvat. Om dit te kunnen realiseren, werd tijdens de ontwikkeling ingezet op cocreatie met klanten, waarbij de strategische partners en hun branchekennis werden geïntegreerd in het ontwikkelingsproces. De nieuwe eVito is het eerste productiemodel dat is ontwikkeld volgens deze strategische benadering.

Dankzij een batterijcapaciteit van 41,4 kilowattuur bedraagt de actieradius van de eVito zo’n 150 kilometer. Zelfs onder ongunstige condities – bijvoorbeeld lage buitentemperaturen en een volle belading – heeft de eVito volgens de fabrikant nog steeds een rijbereik van 100 kilometer. 


Naar overzicht